2 juli 2024

Jennifer is teamondersteuner a.i. en werkt in woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. De uit Emmeloord afkomstige verzorgende IG wilde vroeger altijd al ‘zuster’ worden. Óf juf. Het werd dus toch een baan in de zorg. “Ik heb niet alleen de Mdgo-VZ opleiding gedaan, maar óók de nieuwe VIG-opleiding. Inmiddels doet ze heel wat anders en staat ze niet meer aan het bed. “Dit is al mijn tweede baan buiten de zorg, bij ZONL. Ik vermaak me hier gewoon heel erg goed.”

Jennifer werkt binnenkort 25 jaar voor Zorggroep Oude en Nieuwe Land. “Dat zegt natuurlijk genoeg he? Als ik het niet naar mijn zin zou hebben, zou ik al lang elders werken. Er is namelijk genoeg te kiezen. Maar ook nu weer, zelfs terwijl het maar een tijdelijke functie is, heb ik een ontzettend leuke stap kunnen maken. Ik ben nu tijdelijk teamondersteuner en maak planningen, los roosterproblemen op en zorg dat iedereen z’n uren kan maken én vrij is op die ene dag die ze graag met andere dingen bezig willen zijn”.

Je stuurt je eigen ontwikkeling

“Ik heb echt al wel veel gedaan”, vertelt Jennifer. “Ik begon als verzorgende IG, heb toen als welzijnsmedewerker gewerkt en ben de Verzorgende & Verpleegkundige Adviesraad in gegaan. Ik heb dat heel veel jaren met veel plezier gedaan, maar toen kwam deze vacature tijdelijk vrij. Ik heb in mijn tijd als verzorgende IG altijd veel planningen gemaakt, dus ik zag wel weer een uitdaging om dit op een hoger niveau te doen. Niet voor 1 team, maar een hele locatie! Ik heb intern gesolliciteerd en ben aangenomen.”

“Het is niet zo dat je het cadeau krijgt bij ZONL hoor”, ligt ze toe. “Je moet het wel écht zelf doen. Je moet zorgen dat je je ontwikkelt door cursussen en trainingen mee te pakken en je moet af en toe eens taken buiten je eigen functie durven oppakken. Een beetje buiten je comfort zone durven gaan. Dan kom je een heel eind. Als je wil, kun je je echt blijvend ontwikkelen en steeds dus een andere uitdaging hebben.”

Enthousiast en positief

“Waarom anderen hier moeten komen werken? Nou, omdat het werken hier gewoon écht heel prima is. Het is hier niet beter of slechter dan bij de ‘buren’, maar het is een grote werkgever met veel mogelijkheden. Ik kom altijd blij en positief binnen. Ik zie ook altijd het positieve van veranderingen en bedenk me dan hoe we die verandering zo goed mogelijk kunnen omarmen. Niks blijft hetzelfde, alles verandert. De enige constante ben je zelf…en ik ben gewoon altijd heel positief. Ik ben dus ook heel blij dat ik nu weer een kans krijg om te laten zien dat ik ook als teamondersteuner goed m’n ding kan doen. Ik wilde iets en ging ervoor. Ik kreeg de ruimte om me te bewijzen en te ontwikkelen. Dat is toch gewoon mooi?!”

Meer informatie

Ben je ook toe aan ruimte? Bekijk dan of jouw droombaan vandaag al beschikbaar is!


 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken