Anne zoekt een opvolger: "Durf je kop boven het maaiveld uit te steken"

22 mei 2024

Anne gaat na een leven lang werken in de bouw en huisvestingssector, met pensioen. Zijn opvolger is nog niet bekend, de vacature staat open. Tijd om de teammanager Huisvesting & Facilitair beter te leren kennen en hem te bevragen naar de mooiste kanten van zijn werk. 

“Ik weet nog hoe mijn werkzame leven begon”, vertelt Anne. “Ik zat als zeventienjarige MTS-student in de kroeg en naast me zat een aannemer, waar ik een gesprek mee aanknoopte. Hij bood me die avond een baan aan. Na een nacht slapen, heb ik die baan geaccepteerd en begon ik, naast m’n studie, als allround timmerman in de bouw. Een prachtige tijd.”

Tijden veranderen

Er is sindsdien veel verandert. “Vroeger bouwde een aannemer met vier mensen een heel huis en deden we alles. Metselen, stucen, electra, we deden het met elkaar. Vervolgens heb ik gekozen om te werken in de zorg als groepsleider. Na verschillende functies in de zorg, ben ik als projectmanager huisvesting gaan werken. Dat doe ik sinds zeven jaar bij ZONL. Er was op dat moment geen afdeling huisvesting en we hadden de mogelijkheid om dit te gaan organiseren. Dat was de uitdaging. Inmiddels ligt er visie en beleid op huisvesting opgesteld vanuit de welzijnsgedachte en ligt er een concreet uitgewerkt Masterplan Huisvesting, wat we ten uitvoer brengen. Ook zijn deze maand de collega’s van team facilitair samengevoegd met ons team. Vanuit een team huisvesting en facilitair kijken we hoe we de organisatie de komende jaren nog beter kunnen ondersteunen.”

“Het Masterplan huisvesting geef weliswaar tot aan 2040 inzichten en beschrijft onze ambities, maar de komende jaren zijn eigenlijk de meest cruciale. Daarin zien we dat er nog een mooi aantal ontwikkelprojecten op stapel staan.”

Nieuwbouw en ontwikkeling

Voor zowel iemand met een huisvestingshart, als met een facilitairhart, denkend vanuit welzijn en duurzaamheid, is er de komende jaren genoeg te doen. Anne: “Binnen het nieuwe team willen we nog echt werken aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Het is praktisch dat beide vakgebieden onder een teammanager vallen, maar het is voor ZONL ook nieuw. Er is dus gewoon nog veel aan te kleden. In de nieuwe teammanager zoeken we dus echt iemand die aandacht gaat hebben voor het stukje leidinggeven en het stimuleren van het ontwikkelproces van de subteams. Dat is een accentverschuiving ten opzichte van mijn rol, die zich nog voor ruim 70% in de projectorganisatie bevindt.”

“De komende jaren hebben we nog een aantal grote projecten op de kalender staan. Zo vervangen we een verpleeghuis met 100 plaatsen, voor twee kleinere locaties met 50 plaatsen per stuk. Dat is een uitdaging, omdat een van de twee locaties, bouwen we naast een eveneens te ontwikkelen gezondheidscentrum. Dat gezondheidscentrum bouwen we dan weer met 12 partnerorganisaties. We verbouwen locaties van WLZ-locaties naar VPT-locaties en renoveren andere locaties en kantoorpanden. Dat brengt uitdagingen met zich mee voor iedereen van facilitair én huisvesting. Ik vind het bijna jammer om weg te gaan.”

Mijn tijd zit erop

“Het is gek om me te bedenken dat ik nu van 100% inzet, naar niks ga”, vertelt Anne. “Als ik terugkijk zie ik dat ZONL vooral een fijne plek is om te werken. Het is een laagdrempelige organisatie, waar je je eigen ideeën kunt inbrengen en waar naar mijn gevoel ook altijd naar wordt geluisterd. Je kunt hier jezelf zijn. Het is dus wederom tijd voor iemand die z’n kop boven het maaiveld durft uit te steken. De uitdagingen zijn nu anders dan toen ik zeven jaar geleden bij ZONL begon, maar nog minstens net zo boeiend!”

Meer informatie

Er is een vacature gesteld ter vervanging van Anne. Bekijk de vacature hier en vindt meer informatie over het team Huisvesting & Facilitair en #TeamZONL.

 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken