3 juli 2024

Margo, 59 jaar, kent Zorggroep Oude en Nieuwe Land al heel lang. De in Emmeloord woonachtige cliëntondersteuner heeft namelijk ooit de kraamopleiding bij ons gevolgd. “Want jaren geleden was bij ZONL naast de gezinsverzorging en ouderenzorg, ook kraamzorg een van de onderdelen. We gaan dus lang terug.”

In voel me thuis

“Ik wist altijd al dat ik in de zorg wilde werken”, vertelt Margo. “Daarom ben ik als 18 jarige met de kraamopleiding begonnen. Ik heb toen 10 jaar in de kraamzorg gewerkt. Later ben ik, na wat ander werk gedaan te hebben, toch weer terug de ouderenzorg in gestapt. Ik heb toen vele jaren als verzorgende in de wijk gewerkt en in 2007 ben ik planner geworden van verschillende wijkteams. Nu ben ik na een afwezigheid van 7 jaar toch weer terug in de zorg. Het past bij me en ik voel me er thuis.”

“Ik vind het werken in de zorg zo leuk, omdat geen mens gelijk is. Iedereen heeft zijn of haar eigen zorgbehoefte. Dat maakt het werken afwisselend en is geen dienst gelijk. Als ik klaar ben met werken, ga ik vaak met een tevreden gevoel naar huis.”

Pionieren

“Ik werk voor het VPT-team in Noordoostpolder, nu nog voornamelijk in Emmeloord”, vertelt Margo. “Dit type zorg is bedoeld om mensen langer thuis te laten wonen, omdat er steeds minder plaats is in de verzorgingshuizen. Het is natuurlijk ook fijn dat mensen lekker in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. We hebben veel tijd voor de cliënt en helpen ze bij de persoonlijke verzorging, huishouding en welzijn. Dit is een mooie ontlasting voor de mantelzorgers. We doen dit pas vanaf november vorig jaar en zijn met elkaar een beetje pioniers. Dat is een leuke uitdaging”.

“Ik wil dit werk graag aanbevelen aan anderen. Als iemand feeling heeft met de zorg en wisselende diensten geen probleem vindt, is dit prachtig werk! Je mag veel verschillende mensen blij maken en je werkdagen zijn nooit hetzelfde. In feite wil iedereen graag fijn oud worden. En als dat kan in je eigen vertrouwde thuisomgeving, dat is dat alleen maar fijn. Voor mij is ZONL een plek waar ik me thuisvoel”.

Meer informatie 

Heb je vragen over het werk als cliëntondersteuner aan Margo? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Margo & ZONL’.
Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep. 
 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken