3 juli 2024

Lianne, 36 jaar, volgt momenteel de opleiding tot Helpende Plus via Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De van Urk afkomstige cliëntondersteuner had eigenlijk nooit gedacht in de zorg te gaan werken. “Totdat ik van dichtbij meemaakte hoe een familielid verzorgt werd. Dat heeft me aan het denken gezet. Toen ik deze vacature zag, was ik gelijk verkocht!”

Een warm gevoel

“In dit werk nemen we echt de tijd voor mensen”, vertelt Lianne. “We doen niet alleen de persoonlijke verzorging, maar ook een stukje welzijn en huishoudelijk werk. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is. We zijn dan maar met een klein team, maar het is vooral een heel fijn team. Het zijn allemaal toppers en professionals dat stralen we uit naar de cliënt. Dat werkt enorm prettig voor mij, maar ook voor de cliënten.”

“Zo had ik een cliënt met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), waardoor het gedrag onvoorspelbaar was. Toch kon ik daar erg goed mee omgaan en hebben we een speciale band opgebouwd. Elke keer als ik daar binnen kwam, kreeg ik eerst een warme knuffel. Het is zo fijn om je welkom te voelen, want dan ga je ook met een goed gevoel weer weg.”

Minder eenzaam

“Als cliëntondersteuner in het VPT-team doen we verschillende werkzaamheden”, vertelt Lianne. “We geven medicijnen aan die klaarliggen en helpen bij de persoonlijke verzorging. De cliënten die we hebben zijn echt hele lieve mensen. Bij elke cliënt is het anders. Het leukste vind ik om een stukje welzijn te bieden. Hoe fijn is het bijvoorbeeld om een eenzame cliënt te ondersteunen en even mee te lachen. We mogen er zijn voor mensen. Zo zijn ze minder eenzaam. Dit is enorm dankbaar werk.”

Meer informatie 

Heb je vragen over het werk als cliëntondersteuner aan Lianne? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Lianne & ZONL’
Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep. 
 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken