3 juli 2024

Wilma, 47 jaar, kent Zorggroep Oude en Nieuwe Land al vanaf 1994. Toen liep ze haar eerste stage voor de opleiding MDGO-VZ. De uit Eesveen afkomstige cliëntondersteuner koos al lang geleden om in de thuiszorg te komen werken. “Toendertijd werkte je bij de thuiszorg namelijk niet in het weekend en de zondag was je vrij. Dat was wel erg fijn”.

Fluitend aan het werk

“Ik werk al zo lang in de zorg, dat ik veel verschillende cliënten heb ontmoet”, vertelt Wilma. “In het begin deed ik het huishouden bij cliënten en was ik altijd vrolijk fluitend aan het werk. Daar werd ik door een cliënt op een gegeven moment op aangesproken. Ze zei me: ‘Een meisje dat fluit, is het fatsoen uit. Maar een meisje dat het niet kan, is niets an!’ Alhoewel ik met plezier aan het werk bleef, heb ik nooit meer gevloten tijdens mijn werk.”

“In mijn beginjaren bij de thuiszorg, had iedereen nog veel tijd voor de mensen. Ook als verzorgende IG maakte je een praatje en mocht ik een beetje extra doen. Met de jaren werd dat steeds minder, maar ik kon daar lastig afstand van nemen. Even bleef ik toch steeds een beetje extra doen, wat natuurlijk niet zo collegiaal is. Cliënten wisten dit ook. ‘Wilma is wat later dan gepland, maar dan heeft ze daarna ook alle tijd voor ons’. Maar de tijd dat dit kon ging snel over. Het kon niet in het wijkteam. Nu binnen het VPT-team hebben we wél weer tijd. Tijd voor een spelletje of een wandeling óf om even naar de supermarkt te gaan. Ik zou er bijna weer van gaan fluiten!”

Nieuwe functie

“Als cliëntondersteuner in het VPT-team is het huishouden ook een van onze werkzaamheden. Lichte huishoudelijke werkzaamheden dan”, licht Wilma toe. “We doen natuurlijk geen grote schoonmaak en lappen geen ramen. We helpen met wassen en aankleden en, zoals een van onze cliënten het noemt, hotelservice. We smeren een broodje en zetten koffie of thee. We trekken steunkousen aan, reiken eventueel medicatie aan en plannen het avond eten. In deze nieuwe functie ben ik zelfs al eens met een cliënt een visje op de markt gaan eten!”

“Hiervoor werkte ik als verzorgende IG. Dat werd toch wat zwaarder. In deze functie mag ik nog steeds omzien naar een ander. Dit voelt gewoon bijna niet als werken. Ik vind het heel mooi en dankbaar dat ik mag bijdragen dat iemand langer thuis kan blijven wonen. Dat is toch een enorme eer?”

Meer informatie 

Heb je vragen over het werk als cliëntondersteuner aan Wilma? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Wilma & ZONL’
Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep. 
 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken